Gruegallaen 2018

Logo GRUE gråGruegallaen 20. januar 2018 byr på gode musikkopplevelser, lokale talenter, smaker av lokal mat, prisutdelinger og noen overraskelser.

Sinikka foto Linda Schade
Artistgalleriet ble presentert for pressen tidligere denne uken, og inneholder kun lokale navn. Kjartan Gullikstad har vært kapellmester for Gruegallaen siden 2013. I år har han med seg tre andre musikere i husbandet.
- Gullikstad er profesjonell musiker og gitarist fra Grue. Han har arrangert flere av låtene som skal fremføres på scenen og har lagt ned et betydelig arbeid i forkant av årets galla, forteller Agnete Bekkesletten, som er kultursjef i Grue.
- Vi har en fin rekke av artister, musikere og aktører under årets galla. De kommer alle til å presentere Grue på en fin måte, sier hun.
Gruegallaen har fått egen logo i anledning årets arrangement, og Opaker Gård skal lage tapas og fingermat og sørge for at publikum får en smak av Grue.

Sinikka Langeland på hjemmebane
Sinikka Langeland trenger neppe noen nærmere introduksjon. Folkesangeren, kantele-musikeren og komponisten er bosatt på Grue Finnskog. På grunn av sin oppsiktsvekkende sang og kantele-teknikk har hun blitt beskrevet som et helt orkester i seg selv.
- På Gruegallaen skal Sinikka Langeland blant annet fremføre en låt fra sin Børli-plate vi og markerer dermed at det er 100 år siden Hans Børli ble født.
Fra Grue Finnskog kommer også Grue Finnskog Sangkor med sin dirigent Velaug Røe. Koret teller 35 sangere og opptrer på Gruegallaen for første gang.

Norgesmester i dans og motorsag
Blant unge gruesokninger som utmerker seg, finner vi Lars Henriksen. Henriksen ble Norgesmester i sin aller første dansekonkurranse som 18-åring. Siden har han fortsatt å danse.
- Dans gir meg masse glede, sier han.
I 2017 fikk han kulturstipend fra Grue kommune.
- Det å få ut følelser og uttrykk på gulvet, er veldig godt, sier han. Drømmen er individuell medalje i VM.
- Hver bevegelse i dansen betyr noe for meg, selv om det ikke er synlig for andre.
OleHarald med kongepokalEn annen Norgesmester fra Grue er Ole Harald Løvenskiold Kveseth, som mottok Kongepokalen i oktober.
- Kan hende trenger vi hørselvern når han demonstrerer kvisting, underoverkapp og presisjonskapp i Grue rådhus, sier Bekkesletten.
Årets yngste på scenen er Isabel Aurbekkholen med sine 16 år.
- Isabel representerer Grue kulturskole og det gjør hun på en glimrende måte. Isabel er en habil sanger og har opptrådt på ulike scener i distriktet i flere år allerede.
Grue kulturskole har 73 elever i inneværende skoleår. Det utgjør nesten 20 % av alle elevene på Grue barne- og ungdomsskole, noe som er et høyt tall sammenlignet med kulturskoler ellers i landet.

Storband med solister
Glåmdal storbandKultursjefen kan dessuten love fengende storbandmusikk på årets Gruegalla. Glåmdal storband har medlemmer fra hele regionen og spiller variert storbandmusikk.
- På Gruegallaen skal storbandet spille sammen med Kristin Jenssveen og Marianne Hetland, som også er kjente Gruenavn.
Kristin Jenssveen skal synge «God bless the child», i «Blood, sweat & tears»-versjon sammen med Glåmdal storband.
 - Det blir en utfordring, men det liker jeg, sier Jenssveen.
Marianne Hetland skal tolke Diana Ross-låten «I’m coming out»
Sist Hetland var i Grue fylte hun festsalen i Grue rådhus med forestillingen «Miranda». Hun jobber til daglig som profesjonell sykehusklovn.
Marianne har deltatt på Gruegallaen flere ganger og har gjort mye forskjellig på scenen her,
- Jeg gleder meg til å synge på Gruegallaen i år, sier Hetland.

Glad-jazz og prisutdelinger
Og ikke nok med det. Papa Pauls Trad Band spiller tradisjonell gladjazz der de har hentet inspirasjon fra populærmusikken i New Orleans i 20-åra.
- Vi kunne ikke si nei da de spurte om å få opptre på Gruegallaen i år, sier Agnete Bekkesletten. Du trenger ikke å ha bodd mange år i distriktet for å gjenkjenne flere av navnene i bandet som skal spille fengende jazz-rytmer på årets galla.

Tradisjonen tro blir det også en rekke prisutdelinger.
- Gruegallaens Hederspris skal deles ut for første gang. Noe mer vil jeg ikke røpe, sier Bekkesletten.
- Ordføreren står for utdeling av kultur- og idrettsstipend fra Grue kommune, og hun skal dele ut prisen til Årets Bedrift. Ordføreren byr også på egne overraskelser og har med seg Synlighetspriser til gallaen. Vår største sponsor, Grue sparebank, skal dessuten dele ut «Grueprisen» slik de pleier å gjøre under Gruegallaen.

Konferansier med bred kommunikasjonserfaring
Mette FossumTil å lede det hele med trygg og stø hånd, kommer Mette Fossum. Fossum er født og oppvokst i Grue og har jobbet med journalistikk og kommunikasjon hele livet. I dag er hun direktør for Kommunikasjon og samfunnskontakt i REMA 1000.
- Vi er trygge på at Mette vil lede oss sikkert gjennom årets Gruegalla, avslutter Agnete Bekkesletten. Vi er veldig glade for at hun sa ja til å lede årets arrangement.

Kjøp billett på forhånd
På grunn av servering av tapas/fingermat, anbefaler vi å kjøpe billett på forhånd:
Billett kjøper du her: https://pay.ebillett.no/eb_show.php?p_id=1083

Du kan kjøpe billett med og uten tapas. Barn/unge under 16 år kommer gratis inn på arrangementet, men må betale 50,- for tapas-billett (obs! Det er halv pris ved å kjøpe på forhånd for barn/unge)