Bedrift og etablering

Har du planer om å starte egen bedrift?

Eller trenger du informasjon som kan ha betydning for den virksomheten du driver i dag?

Andre ting du lurer på?

Da kan du henvende deg til:
Astrid Østgaard i Servicetorget, tlf. 62 94 20 00, eller på e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Dersom spørsmålene gjelder landbruksrelatert næring, etablering eller eksisterende virksomheter med basis i landbruket kan du henvende deg til:
Enhet for landbruk/teknikk (landbrukskontoret) ved Ivar Solberg direkte tlf. 62 94 20 58,

logo grue nringshageGrue Næringsselskap AS (Næringshagen) holder til i Kirkenær sentrum.
Selskapets formål er å arbeide aktivt for næringslivet i Grue kommune, herunder
 - drive utleie av lokaler og yte tjenester til næringsdrivende
 - bidra til vekst, koordinering, utvikling og utvidet samarbeid blant bedriftene i Grue Næringsselskap AS og det øvrige næringsliv.
Daglig leder Asbjørn Holmen, tlf 97 95 66 11, e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

tretorgetlogoTretorget AS Dersom du/dere har et produkt- og/eller forretningside som er knyttet til skog- og trebransjen, ta kontakt med Tretorget AS. De bistår både i forhold til etablering av helt nye virksomheter og i forhold til ny virksomhet hos eksisterende bedrifter. Deres inkubator er en ressurs for ny, vekstkraftig virksomhet innenfor denne sektoren i hele Skandinavia og støttes av SIVA. Tretorget er også engasjert i utviklingsprosjekter og kompetanseutviklingstiltak hos eksisterende virksomhet. Kontorene er i Grue Næringshage, Bruvegen, men de er mye på farten, så ta da gjerne kontakt på telefon eller e-post til daglig leder Ola Rostad først. Telefon 911 53 636 eller e-post Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Postadresse: Tretorget AS, Postboks 23, 2261 Kirkenær.

Solørfondet

Solørfondet er et samarbeid mellom de tre Solørkommunene (Våler, Åsnes og Grue) om næringsutvikling. I tillegg til å være en arena for utvikling formidles det statlige midler som tilskudd gjennom fondet. Solørfondets styre består av de tre ordførerne.

Retningslinjer og søknadsskjema finner du på Solørfondets hjemmeside

Nærmere informasjon / levering av søknadsskjema: Astrid Østgaard
For mer informasjon om søknad til Solørfondet se søknadsskjema.

Vedtekter for Solørfondet.

Innovasjon Norge, avd. Hedmark, gir veiledning til etablererne om mulighetene for lån og tilskudd. Se lenken nedenfor.

NAV tilbyr assistanse til arbeidsledige som bl.a. kan søke om dagpenger under etablering. HRU samarbeider med NAV om denne ordningen og bistår NAV med næringsfaglig vurdering av søknader om dagpenger ved bedriftsetablering.
Du finner mer informasjon på nav.no

LENKER
Her finner du nyttige lenker til andre som kan hjelpe deg videre:
Altinn er en felles portal som gir tilgang til offentlig næringslivsinformasjon på Internett.
Etablerer ABC`n er en håndbok for deg som skal starte eget firma.
Etabelerer.no hjelper deg med etablering av egen bedrift.
Spør OSS gir deg svar på de vanligste spørsmålene om regler for å starte og drive egen bedrift i Norge.
Gründer er et magasin for verdiskapning og bedriftsutvikling. Her finner du både informasjon og inspirasjon til å starte ditt eget firma og få virksomheten til å vokse.
Vitalt.no inneholder informasjon og tips om etablering og drift av virksomheter.
Norge.no er en offentlig portal som skal brukerne med å finne fram til offentlige tjenester og informasjon.
Innovasjon Norge hjelper brukere som har en forretningsidé, går med planer om utvikling av en ny eller etablert bedrift, eller trenger nye kontakter for å komme videre i forretningsutviklingen. Søk også avd. Hedmark.
Patentstyret
tar imot, behandler og avgjør søknader om patent på oppfinnelser, og beskyttelse av design og varemerke.
Skatteetaten gir informasjon om lover og regler knyttet til skattebetaling og merverdiavgift.
SVO Statens Veiledningskontor gir råd til personer og småbedrifter som har gjort en kommersialiserbar oppfinnelse.
Norges Eksportråd er en stiftelse som fremmer eksport av norske varer og tjenester til utenlandske markeder.
Venture Cup er en konkurranse for de med en god forretningsidé, og som kan formidle dette gjennom en forretningsplan.
Styreinfo er det naturlige møtestedet for de som er interessert i styrearbeid, de ansattes representanter i styret, styreledere og styremedlemmer som skal finne informasjon, videreutdanne seg, søke etter nye styremedlemmer eller tilby sin arbeidskraft.