Til hovedmenyen Til hovedinnholdet Til tjenestemenyen Til forsiden
Livskraftig og levende

Utligning av eiendomsskatt 2017

På bakgrunn av kommunestyrets vedtak om utskriving av eiendomsskatt for 2017, legges eiendomsskattelisten ut til offentlig ettersyn i 3 uker fra 1. mars.
Skattelisten legges ut på Servicetorget i Rådhuset og Joker Grue Finnskog.

Skattesatsen er satt til 7 promille for alle typer bolig/fritid og 6 promille for næring, verk/bruk. Bolighus og garasjer på gårdsbruk beskattes med samme promillesats som boligeiendommer for øvrig.

Det er over 10 år siden det ble innført eiendomsskatt i hele kommunen. Da kan kommunen foreta en fullskala omtaksering av alle eiendommer, eller velge å øke alle takster med inntil 10 % pr år i en periode, inntil vedtak om en full omtaksering foreligger, en såkalt kontorjustering.

Alle takster er vedtatt økt med 10 % for 2017. Kommunestyret har fattet dette vedtaket jfr § 8A- 3 og 4 i Eiendomsskatteloven.

Videre er det av Skattetakstnemnda vedtatt en økning av m2 pris for alle hytter og fritidsboliger gjeldende fra 1/1-2017. Økningen er fra 3000 til 6000,- pr m2.  Rettingen er ihht §17 i Eiendomsskatteloven.

Skatteseddel blir sendt skatteyterne. Det oppgitte beløp i skatteseddelen gjelder total sum for hele året. Regning vil bli sendt sammen med kommunale avgifter, ca 20. april og 20. oktober. Klage vedrørende fastsatt eiendomsskatt kan fremmes hvert år i forbindelse med den årlige utskrivingen av eiendomsskatt, dersom det ikke er klaget på samme grunnlag tidligere år. Klagen må sendes skriftlig til Grue kommune, Postboks 94, 2260 Kirkenær, innen 6 uker, dvs. innen 13. april 2017.

Del denne artikkelen

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Til toppen