Råd og informasjon om koronavirus

Her finner du råd og informasjon om koronaviruset (coronaviruset).

Koronavirus

Siden oppdateres ved endringer

Informasjon til ansatte

Begravelser i Grue

(oppdatert 21. september) God avstand er også viktig under begravelser. Det skal være mulig med minst 2 meters avstand mellom besøkende i seremonirommet og utendørs ved graven. Det er tillatt med 120 personer i Grue kirke og 60 personer i Grue Finnskog kirke, inkludert medvirkende.

Støtteordning for næringslivet

Grue kommune har fått ekstraordinære tilskudd til bedrifter som rammet av Covid-19. Bedrifter, etablerere og næringsaktører kan søke. Frister: 15. oktober og 15. november.

Endringer i råd 

Kommuneoverlegen informerer

(oppdatert 16. september) Kommuneoverlegen informerer om endringer i råd vedrørende testing og når du kan gå tilbake i jobb.

Utdanningsdirektoratet informerer:

(10. september) Elever og ansatte som har milde luftveissymptomer og sykdomsfølelse skal ikke møte på skolen, men holde seg hjemme til allmenntilstanden er god. Elever og ansatte kan komme tilbake til skolen når de føler seg friske og feberfri, selv om de fortsatt har noen symptomer på luftveisinfeksjoner.

Koronatelefonen 

Koronatelefonen er åpen kl. 10-14 hver dag. Testing gjøres fra kl. 08.30 hver dag. De som skal testes tildeles time ved å ringe koronatelefonen.

Ekstra åpningstid:

Koronatelefonen er åpen lørdag 12. september fra kl. 10-14. Det vil også gjennomføres testing i etterkant av dette, altså fra 14.15 og utover. 

Dersom du har mistanke om at du er smittet av koronaviruset, skal du ringe koronatelefonen i Solør:

 • Telefonnummeret er 62 95 69 91
 • Telefonen er åpen kl. 10-14
 • Etter stengetid, ring legevakt på telefon 116 117

Har du spørsmål om koronasmitte?

Barn og koronasmitte

(21. august) Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet ser at de siste dagers medieoppslag kan ha skapt usikkerhet hos ansatte i skole og barnehager, foreldre og kanskje til og med barn. I denne artikkelen redegjør de for hvilken kunnskap de har om barn og smitte Det er denne kunnskapen de baserer sine råd på.

Åpningstider NAV

(Oppdatert 20. august) NAV kontoret er åpent for henvendelser og samtaler. Kun én person slipper inn om gangen av smittevernhensyn.

Åpningstider:

 • Mandag kl. 10.00-14.00
 • Torsdag kl. 10.00-14.00

Vakttelefonen 484 08 798 er betjent alle hverdager mellom kl. 10-14. NAV oppfordrer til timebestilling.

Samtaler kan avtales med veileder via dialogmelding i aktivitetsplanen. Papirsøknader og annen post kan legges i postkasse, denne tømmes hver dag. Dette gjelder også dokumenter vedr. frivillig forvaltning. 

Smittevernråd for ferie og reiser

(Oppdatert 20. august) Endring i reiseråd for Hellas, Irland, Storbritannia,  Østerrike og regioner i Sverige og Danmark.

Erstatning ved avlingstap

(19. august) Mange grøntprodusenter fikk problemer med å skaffe nok arbeidskraft på grunn av koronapandemien. Regelverk er nå klart for erstatning ved avlingstap på grunn av manglende arbeidskraft.

Særordningen gjelder bare vekstsesongen 2020 og følgende vekstgrupper: Frukt, bær, poteter og grønnsaker.  Maks. erstatningsbeløp pr. foretak pr. ovennevnte vekstgrupper er hevet fra kr 750.000 til kr 2,0 millioner. 

Les hele saken og forskrift hos Landbruksdirektoratet

Karantene

(14. august) Her finner du de vanligste spørsmålene og svarene om karantene (regjeringen.no)

Karantene for nærkontakter: Personer har hatt nærkontakt med en person senere enn 48 timer før vedkommende fikk de første symptomer på smitte, og som siden er bekreftet smittet av covid-19, skal være i karantene i ti døgn etter kontakten.

Besøk til Grue helsetun

(oppdatert 11. august) Grue Helsetun tar imot besøk innen trygge og forsvarlige rammer. Du må ringe avdelingen og avtale tid. Besøkende kan ikke ha vært utenlands siste 10 dager før besøk

Smittevernråd for arrangement

(10. august) Folkehelseinstituttet minner om reglene for sosiale sammenkomster for å hindre utbrudd av covid-19. Du kan lese mer om smittevernråd for arrangementer på nettsidene deres

Felles for alle typer arrangement:

 • Husk 1 meter avstand til andre enn dine nærmeste.
 • Ha håndsprit tilgjengelig og/eller god tilgang til håndvask. 
 • Før gjesteliste med kontaktinformasjon, slik at du kan bistå kommunen med eventuell smitteoppsporing. Å ha gode lister over hvem som har vært på ulike steder og arrangementer er avgjørende for å beholde kontrollen når smitte oppstå.
 • Syke må holde seg hjemme!
 • Informer gjestene om smittevernrådene.

Ta telefonen!

Ta telefonen, det kan gjelde smittesporing

Vi er nå i en situasjon hvor det oppstår en rekke lokale utbrudd av koronavirus. Din innsats er viktig for å nå målet om effektiv testing, isolering, smittesporing og karantene.

 • Ta telefonen når du blir ringt til – det kan være kommunens smittesporingsteam!
 • Som arrangør skal du ha oversikt over hvem som er til stede, inkludert kontaktopplysninger!

Les mer på Fylkesmannens nettsider

  Smittevern på spisesteder

  For å unngå oppblomstring av koronasmitte, vil kommuneoverlegen minne om at gjestene har et ansvar for å holde avstand til hverandre:

  • Hvis dere ikke tilhører samme husstand, er det 1-meter’n som gjelder.
  • Er du syk, må du holde deg hjemme!
  • Husk god håndhygiene

  Miljørettet helsevern og kommuneoverlegen i Solør har besøkt flere spisesteder i distriktet vårt for å veilede i smitteverntiltak i forbindelse med covid-19. De fleste serveringsstedene tar smittevernet på alvor. Den største utfordringen i serveringsbransjen er overholdelse av avstandskravet mellom gjestene.

  Råd for servering

  (28. juli) Folkehelseinstituttet, Helsedirektoratet og Mattilsynet har laget smittevernråd til virksomheter som tilbyr matservering fra buffet, etter at forbudet mot slik servering er opphevet. Les mer om råd ved servering av buffet her

   Smittestatus i Solør

   • Grue: 6
   • Åsnes: 3 
   • Våler: 1

   Korona-tiltak for næringslivet

   Kongsvingerregionen tilbyr guide for næringslivet med gode råd og krisepakker

   Aktuelle artikler

   Luftveisplager

   Dersom du har luftveisplager og trenger legehjelp, skal du ringe fastlegen din. Ved behov ringer lege tilbake og avgjørelse på videre tiltak tas da.

   NB! Det er viktig at du ringer FØR du oppsøker legehjelp.

    Råd og informasjon

    Vi oppfordrer innbyggere til å holde seg oppdatert om koronavirus med informasjon fra Folkehelseinstituttet. Her er noen viktige lenker: 

    Information in different languages

    Begrense smitte

    Alle har et ansvar for å begrense smitte. Selv om du ikke selv er i risikogruppen, har du et ansvar for å beskytte andre.

    Helsedirektoratet har laget en video som enkelt forklarer koronaviruset og forklarer hvorfor dette er viktig. Videoen er rettet mot barn og unge, men kan med fordel sees av voksne også.

    God håndhygiene er viktig!

    • Vaner som forebygger smitte
     Papirlommetørkle foran munn og nese beskytter andre når du hoster eller nyser. Kast lommetørkleet etter bruk. Vask så hendene!
    • Bruk albukroken når du må hoste eller nyse og ikke har papirlommetørkle tilgjengelig.
    • Vask hendende ofte og grundig, spesielt når du har vært ute blant folk.
    • Hånddesinfeksjon med alkoholholdige midler er et godt alternativ når håndvask ikke er mulig, for eksempel på reise.

    Dette gjør vi i Grue og Solør

    Grue kommune følger de nasjonale retningslinjene som til enhver tid gis av Helsedirektoratet.

    Kommunens kriseledelse er tett på situasjonen. Kriseledelsen har jevnlige møter og samarbeider med Åsnes og Våler kommuner om felles koronatelefon, testsenter og smittesporing.

    Kommunes ledelse oppfordrer ansatte og innbyggere til å holde seg oppdatert på informasjon om koronasmitte, som oppdateres jevnlig. Se nedenfor for tips til aktuelle nettsider.

    Du kan lese mer om samarbeidet som er opprettet i Solør her

    Mer informasjon

    Kontakt oss

    Servicetorget
    Telefon: 62 94 20 00
    Telefontid: 09.00 - 14.00
    E-post til servicetorget

    Finn ansatte

    Adresse

    Grue kommune
    Postboks 94
    2261 Kirkenær

    Besøksadresse
    Rådhusplassen 2
    2260 Kirkenær
    Åpningstid: 08.00 - 15.00

    Org.nummer: 964 948 143
    Kommunenummer: 3417
    Webredaktør: Agnete Bekkesletten