Råd og informasjon om koronavirus

Her finner du råd og informasjon om koronaviruset (coronaviruset).

Koronavirus

Status i Grue kommune

Per 22. januar er det 35 personer som har fått påvist smitte i Grue. Dette er det totale antallet fra vi startet å teste i mars og frem til i dag. Siste registrerte smittetilfelle i Grue er 22. januar. Dersom vi får påvist nye tilfeller av koronasmitte vil vi oppdatere dette fortløpende. 

Grue er på risikonivå 2, som innebærer at det er påvist mellom 50 og 149 antall nye smittetilfeller per 100.000 innbyggere de siste 14 dagene. Det er totalt 5 nivåer.

  Smitte på 10. trinn

  Hele ungdomsskolen får hjemmeundervisning

  (22. januar) Det er i dag påvist smitte hos en elev på 10. trinn. Det betyr at 10. trinn blir satt i karantene i 10 dager. Alle på 10. trinn vil bli kontaktet av smittesporingsteamet. Dette gjelder også alle lærere som har vært i den aktuelle klassen. Det dreier seg om et stort antall lærere og vi har derfor ikke kapasitet til å drifte ungdomsskolen på vanlig måte.

  I samråd med ledelsen i kommunen er det bestemt at hele ungdomsskolen får digital hjemmeundervisning hele neste uke t.o.m mandag 1. februar. 

  1. -7. trinn og SFO er fortsatt på gult nivå og møter på skolen som «vanlig». 

  Gjeldende tiltak i Grue

  (Oppdatert 22. januar) Grue åpner flere kommunale tjenester fra onsdag 20. januar. Ungdomsskolen får digital hjemmeundervisning tom mandag 1. februar pga smitteutbrudd på 10. trinn.

  Obligatorisk testplikt på grensen

  (oppdatert 18. januar) Regjeringen innfører obligatorisk testing på grensen for personer som har oppholdt seg i et område med karanteneplikt. Dette vil gjelde fra mandag 18. januar kl. 17.00. De reisende må reise inn i Norge via grensestasjoner med testing, eventuelt til grensestasjoner med politikontroll. Flere mindre grensestasjoner er stengt.

  Vaksinasjon starter 7. januar

  (oppdatert 7. januar) Grue kommune har i dag mottatt 25 doser av Cominarty (Pfizer/BioNTech-vaksinen). Vi starter vaksinasjon av beboere på sykehjemmet  torsdag 7. januar. 

  Nye koronatiltak i januar

  (3. januar) Regjeringen har presentert nye og omfattende koronatiltak som vil gjelde for perioden 4-18 januar. Regjeringen mener en ny smittebølge kan være på vei nasjonalt.

  Grue Helsetun innfører munnbind og begrenser besøk

  (Oppdatert 4. januar) Sykehjem, Hjemmebaserte tjenester og Tilrettelagte tjenester innfører økt bruk av smittevernutstyr og munnbind i nær pasientkontakt.

  Bestill koronatest på nett

  Dersom du har symptomer på luftveisinfeksjon eller Covid-19, kan du bestille test på nett. Det er ikke mulig å bestille test samme dag, men neste dag og påfølgende dager. Du får en epost som bekrefter at tid er booket. Les mer om testing her

  Bestill tid for koronatest her

  Koronatelefonen

  Til deg som ønsker å bestille test, men som ikke har symptomer på luftveislidelser eller Covid19-symptomer: Vi ber om at du ringer koronatelefonen i stedet for å bestille test via nett.

  Noen å snakke med?

  Trenger du noen å snakke med, finnes det mange du kan kontakte

  Informasjon til ansatte

   Endringer i reglene om karantenehotell

   Regjeringen endrer covid-19-forskriften om karantenehotell. Den viktigste endringen er at personer som har et annet formål med oppholdet enn arbeid eller oppdrag og kan dokumentere at de har et annet egnet oppholdssted for karantene, ikke må på karantenehotell.

   Smittevernråd for ferie og reiser

   Trenger du hjelp?

   Er du i karantene eller isolasjon og trenger hjelp til innkjøp av mat og medisiner? Grue kommune koordinerer frivillige med innbyggere som ikke har familie eller andre rundt seg. Vi har også registrert frivillige som vil være ringevenn eller gå en tur. Kontakt Servicetorget på e-post post@grue.kommune.no eller telefon 62942000 (9-14), så prøver vi å matche deg med en frivillig!

   Smittevernveiledere

   Veiledere og råd utgitt av norske myndigheter i forbindelse med covid-19-utbruddet er nå samlet her:

   Karantene

   Litt, mye eller helt avstand?Er du satt i karantene fordi du er nærkontakt, skal du holde deg hjemme, ikke gå på skole eller jobb, unngå besøk og du kan kun gjøre helt nødvendige ærender i matbutikk og apotek. Negativ test forkorter ikke karanteneperioden.

   Har du luftveissymptomer, men ikke er satt i karantene, skal du testes og holde deg hjemme til du har negativt prøvesvar og er frisk.

   Har du fått påvist covid-19 er du i isolasjon. Da skal du holde deg hjemme, holde avstand til de du bor med og du skal IKKE gå ut for å handle. De du bor sammen med skal være i karantene.

   Har du spørsmål om koronasmitte?

   Luftveisplager

   Dersom du har luftveisplager og trenger legehjelp, skal du ringe fastlegen din. Ved behov ringer lege tilbake og avgjørelse på videre tiltak tas da. NB! Det er viktig at du ringer FØR du oppsøker legehjelp.

    Åpningstider NAV

    (Oppdatert 3. november) Av hensyn til smittevern velger NAV Grue å ha mest mulig hjemmekontor.

    For å begrense smittefare oppfordrer NAV til bruk av digitale løsninger på nav.no og aktivitetsplan/dialogmelding.

    Alle henvendelser til NAV Grue gjøres nå på telefon 484 08 798 mellom kl. 10-14 hver ukedag.

    Søknad om sosialstønad søkes via nav.no eller på våre nettsider: Søk sosialhjelp på nett
    Papirsøknader og annen dokumentasjon kan legges i postkasse som vil bli regelmessig tømt. Dette gjelder også frivillig forvaltning. Søknader behandles løpende.

    Begravelser i Grue

    (oppdatert 21. desember) God avstand er også viktig under begravelser. Det skal være mulig med minst 2 meters avstand mellom besøkende i seremonirommet og utendørs ved graven. Det er tillatt med 120 personer i Grue kirke og 60 personer i Grue Finnskog kirke, inkludert medvirkende.

    Støtteordning for næringslivet

    Grue kommune har fått ekstraordinære tilskudd til bedrifter som rammet av Covid-19. Bedrifter, etablerere og næringsaktører kan søke. Frister: 15. oktober og 15. november.

    Aktuelle artikler nå

    Information in different languages

    Begrense smitte

    Alle har et ansvar for å begrense smitte. Selv om du ikke selv er i risikogruppen, har du et ansvar for å beskytte andre.

    Helsedirektoratet har laget en video som enkelt forklarer koronaviruset og forklarer hvorfor dette er viktig. Videoen er rettet mot barn og unge, men kan med fordel sees av voksne også.

    God håndhygiene er viktig!

    • Vaner som forebygger smitte
    Papirlommetørkle foran munn og nese beskytter andre når du hoster eller nyser. Kast lommetørkleet etter bruk. Vask så hendene!
   • Bruk albukroken når du må hoste eller nyse og ikke har papirlommetørkle tilgjengelig.
   • Vask hendende ofte og grundig, spesielt når du har vært ute blant folk.
   • Hånddesinfeksjon med alkoholholdige midler er et godt alternativ når håndvask ikke er mulig, for eksempel på reise.
   • Råd og informasjon

    Vi oppfordrer innbyggere til å holde seg oppdatert om koronavirus med informasjon fra Folkehelseinstituttet. Her er noen viktige lenker: 

    Dette gjør vi i Grue og Solør

    Grue kommune følger de nasjonale retningslinjene som til enhver tid gis av regjeringen.

    Kommunens kriseledelse er tett på situasjonen. Kriseledelsen har jevnlige møter og samarbeider med Åsnes og Våler kommuner om felles koronatelefon, testsenter og smittesporing.

    Kommunes ledelse oppfordrer ansatte og innbyggere til å holde seg oppdatert på informasjon om koronasmitte, som oppdateres jevnlig. Se nedenfor for tips til aktuelle nettsider.

    Du kan lese mer om samarbeidet som er opprettet i Solør her

    Mer informasjon

    Kontakt oss

    Servicetorget
    Telefon: 62 94 20 00
    Telefontid: 09.00 - 14.00
    E-post til servicetorget

    Mer kontaktinformasjon

    Vakttelefoner

    Telefonliste

    Adresse

    Grue kommune
    Postboks 94
    2261 Kirkenær

    Besøksadresse
    Rådhusplassen 2
    2260 Kirkenær
    Åpningstid: 08.00 - 15.00

    Org.nummer: 964 948 143
    Kommunenummer: 3417
    Webredaktør: Agnete Bekkesletten