Råd og informasjon om koronavirus

Her finner du råd og informasjon om koronaviruset (coronaviruset).

Koronavirus

Siden oppdateres ved endringer

Informasjon til ansatte

Smittestatus i Solør

Se statistikk over koronasmitte i Solør her (oppdaterte tall per 4. desember)

Trenger du hjelp?

Er du i karantene eller isolasjon og trenger hjelp til innkjøp av mat og medisiner? Grue kommune koordinerer frivillige med innbyggere som ikke har familie eller andre rundt seg. Vi har også registrert frivillige som vil være ringevenn eller gå en tur. Kontakt Servicetorget på e-post post@grue.kommune.no eller telefon 62942000 (9-14), så prøver vi å matche deg med en frivillig!

Registrert smitte i Grue

(4. desember) Smittesporingsteamet har gjort en stor jobb de siste dagene. Flere er testet og vi venter på prøvesvar før vi kan smittespore videre. Dette tar den tida det tar. Det er ikke alltid enkelt å finne kilden til smitten, da noen har større nettverk enn andre.

Derfor minner vi om:

 • Vask hender
 • Hold avstand
 • Begrens hvor mange du er sammen med

(3. desember) Vi fikk beskjed om tre tilfeller av Covid-19-smitte i Grue i går kveld. Smittesporingen er dessverre uoversiktlig. Vi har så langt fått oppgitt at det ikke er nærkontakter, men smittesporingsteamet jobber med saken for å sikre at vi får full oversikt.

To av de smittede har vært på Kiwi og apoteket onsdag 2. desember i tidsrommet 10.00-10.30. Bevegelsesmønsteret forøvrig er dessverre ukjent.

Dersom du var på Kiwi eller apoteket i dette tidsrommet, må du være oppmerksom på symptomer. Ved symptomer på korona, vil vi at du tar kontakt med koronatelefonen på telefon 62956991 og at du holder deg hjemme til du har vært i kontakt med helsepersonell.

Per nå er det ikke påvist smitte eller nærkontakter i tilknytning til skole, barnehage eller Grue helsetun.

Kommunen er avhengig av samarbeid med publikum for å gjennomføre smittesporing. Vi oppfordrer til at publikum besvarer spørsmål som smittesporingsteamet måtte ha. Alle i smittesporingsteamet har taushetsplikt. Ta telefonen når den ringer, det kan gjelde smittesporing.

Besøk til Grue helsetun

(oppdatert  4. deseber) Grue Helsetun tar fortsatt imot besøk fra pårørende innen trygge og forsvarlige rammer. Helsetunet er stengt for øvrige avtaler tom 8. januar. Ring for å avtale tidspunkt før du kommer!

Koronatelefonen

Til deg som ønsker å bestille test, men som ikke har symptomer på luftveislidelser eller Covid19-symptomer: Vi ber om at du ringer koronatelefonen i stedet for å bestille test via nett.

Smittevernveiledere

Veiledere og råd utgitt av norske myndigheter i forbindelse med covid-19-utbruddet er nå samlet her:

Årets influensavaksine

Vi venter ny bestilling med influensavaksine i uke 49-50. Risikogruppene prioriteres først. Det er fastlegene som vaksinerer. Dersom du tilhører en av gruppene nedenfor og ønsker å vaksinere deg, skal du derfor bestille time hos fastlegen din.

Karantene

Litt, mye eller helt avstand?Er du satt i karantene fordi du er nærkontakt, skal du holde deg hjemme, ikke gå på skole eller jobb, unngå besøk og du kan kun gjøre helt nødvendige ærender i matbutikk og apotek. Negativ test forkorter ikke karanteneperioden.

Har du luftveissymptomer, men ikke er satt i karantene, skal du testes og holde deg hjemme til du har negativt prøvesvar og er frisk.

Har du fått påvist covid-19 er du i isolasjon. Da skal du holde deg hjemme, holde avstand til de du bor med og du skal IKKE gå ut for å handle. De du bor sammen med skal være i karantene.

Har du spørsmål om innreise fra utlandet og karantene? 

På regjeringens nettsider finner du fakta om karantenehotell, krav om negativ covid 19-test ved innreise og de andre smittevern-tiltakene overfor innreisende til Norge:

Feilregistrering av fakturakrav

Koronatesting på Haslemoen lørdag 7. november

Ved en feil ble ca 40 personer registrert med betalingskode i systemet under testing på Haslemoen lørdag 7. november. Disse vil motta en faktura. Denne skal ikke betales. Testsenteret skal i samarbeid med leverandør få slettet disse kravene.

  Lokale anbefalinger i Grue

  (6. november) Smittesituasjonen i Grue kommune er lav og kommuneoverlegen støtter seg til nasjonale retningslinjer fra Helsedirektoratet som legger vekt på at barn og unge bør ha en mest mulig normal hverdag. Anbefalingene gjelder fram til 6. desember:

  Nye, nasjonale smitteverntiltak

  (5. november) Regjeringen innførrer nye, nasjonale smitteverntiltak. Norge er i starten på andre smittebølge. Viruset sprer seg raskt og alle fylker har nå smitteutbrudd. 

  Hold dere hjemme. Ha minst mulig sosial kontakt med andre, sa statsminister Erna Solberg på pressekoneransen i dag.

   Bestill koronatest på nett

   Nå kan du bestille tid for koronatest på vårt testsenter på Haslemoen på nett. 
   Det er ikke mulig å bestille test samme dag, men neste dag og påfølgende dager. Du får en epost som bekrefter at tid er booket. Mer informasjon om testing finner du her

   Bestill tid for koronatest her 

   Testing hos Fürst og Volvat

   Det er for tiden stor pågang med testing på Haslemoen. Det er mulig å bestille covid-19-test privat ved Fürst og Volvat for deg som ikke har symptomer, men trenger test i forbindelse med jobb. Disse testene vil ikke kunne prioriteres på Haslemoen grunnet utbruddet.

   Har du spørsmål om koronasmitte?

   Luftveisplager

   Dersom du har luftveisplager og trenger legehjelp, skal du ringe fastlegen din. Ved behov ringer lege tilbake og avgjørelse på videre tiltak tas da. NB! Det er viktig at du ringer FØR du oppsøker legehjelp.

   Nye råd for private og offentlige arrangementer

   (30. oktober) Det er innført nasjonale begrensninger på hvor mange som kan samles. Det er likevel mulig å feire og møtes om vi følger noen råd

   Nye nasjonale innstramminger

   (27. oktober) Regjeringen har presentert nye, nasjonale innstramminger som trer i kraft ved midnatt, natt til onsdag 28. oktober: Du kan lese listen over nye smitteverntiltak her

    Åpningstider NAV

    (Oppdatert 3. november) Av hensyn til smittevern velger NAV Grue å ha mest mulig hjemmekontor.

    For å begrense smittefare oppfordrer NAV til bruk av digitale løsninger:

    • nav.no
    • Aktivitetsplan/ dialogmelding

    Alle henvendelser til NAV Grue gjøres nå på telefon 484 08 798 mellom kl. 10-14 hver ukedag.

    Søknad om sosialstønad søkes via nav.no eller på våre nettsider: Søk sosialhjelp på nett
    Papirsøknader og annen dokumentasjon kan legges i postkasse som vil bli regelmessig tømt. Dette gjelder også frivillig forvaltning. Søknader behandles løpende.

    Begravelser i Grue

    (oppdatert 21. september) God avstand er også viktig under begravelser. Det skal være mulig med minst 2 meters avstand mellom besøkende i seremonirommet og utendørs ved graven. Det er tillatt med 120 personer i Grue kirke og 60 personer i Grue Finnskog kirke, inkludert medvirkende.

    Les mer her: Råd for begravelser i Solør

    Støtteordning for næringslivet

    Grue kommune har fått ekstraordinære tilskudd til bedrifter som rammet av Covid-19. Bedrifter, etablerere og næringsaktører kan søke. Frister: 15. oktober og 15. november.

    Smittevernråd for ferie og reiser

    Aktuelle artikler nå

    Information in different languages

    Begrense smitte

    Alle har et ansvar for å begrense smitte. Selv om du ikke selv er i risikogruppen, har du et ansvar for å beskytte andre.

    Helsedirektoratet har laget en video som enkelt forklarer koronaviruset og forklarer hvorfor dette er viktig. Videoen er rettet mot barn og unge, men kan med fordel sees av voksne også.

    God håndhygiene er viktig!

    • Vaner som forebygger smitte
    Papirlommetørkle foran munn og nese beskytter andre når du hoster eller nyser. Kast lommetørkleet etter bruk. Vask så hendene!
   • Bruk albukroken når du må hoste eller nyse og ikke har papirlommetørkle tilgjengelig.
   • Vask hendende ofte og grundig, spesielt når du har vært ute blant folk.
   • Hånddesinfeksjon med alkoholholdige midler er et godt alternativ når håndvask ikke er mulig, for eksempel på reise.
   • Råd og informasjon

    Vi oppfordrer innbyggere til å holde seg oppdatert om koronavirus med informasjon fra Folkehelseinstituttet. Her er noen viktige lenker: 

    Dette gjør vi i Grue og Solør

    Grue kommune følger de nasjonale retningslinjene som til enhver tid gis av regjeringen.

    Kommunens kriseledelse er tett på situasjonen. Kriseledelsen har jevnlige møter og samarbeider med Åsnes og Våler kommuner om felles koronatelefon, testsenter og smittesporing.

    Kommunes ledelse oppfordrer ansatte og innbyggere til å holde seg oppdatert på informasjon om koronasmitte, som oppdateres jevnlig. Se nedenfor for tips til aktuelle nettsider.

    Du kan lese mer om samarbeidet som er opprettet i Solør her

    Mer informasjon

    Kontakt oss

    Servicetorget
    Telefon: 62 94 20 00
    Telefontid: 09.00 - 14.00
    E-post til servicetorget

    Mer kontaktinformasjon

    Vakttelefoner

    Telefonliste

    Adresse

    Grue kommune
    Postboks 94
    2261 Kirkenær

    Besøksadresse
    Rådhusplassen 2
    2260 Kirkenær
    Åpningstid: 08.00 - 15.00

    Org.nummer: 964 948 143
    Kommunenummer: 3417
    Webredaktør: Agnete Bekkesletten