Grue kommune koordinerer hjelp fra frivillige

(19. mars) Er du i hjemmekarantene eller hjemmeisolasjon og trenger hjelp? Vi koordinerer nå frivillige opp mot innbyggere som ikke har familie eller andre rundt seg. 

Trenger du praktisk hjelp? Kontakt oss!

Grue kommune ønsker å innhente informasjon om hvilke tjenester de enkelte har behov for. Vi oppfordrer derfor innbyggere som er i hjemmekarantene eller hjemmeisolasjon om å ta kontakt med vårt koordinerende team.

Ta kontakt med oss

Servicetorget tar imot henvendelser på telefon 62 94 20 00 i telefontiden kl. 09.00-14.00, og på post@grue.kommune.no i åpningstiden 08.00-15.00. Koordineringsteamet følger åpningstiden kl. 08.00-15.00.

Servicetorget videreformidler beskjed til koordineringsteamet. Koordineringsteamet tar kontakt med registrerte frivillige og setter innbyggeren i kontakt med den frivillige.
 
Utover servicetorgets telefontid kan du ringe Grue kommunes beredskapstelefon på telefon 
62 94 20 10. NB: Dette nummeret skal KUN benyttes ved akutt behov, som ikke er av medisinsk karakter.

Hvem kan få hjelp?

Tjenestene tilbyr vi kun til de personer som ikke har familie eller andre nære relasjoner rundt seg som kan bistå.

Det er mange frivillige i Grue som har meldt seg til tjeneste og som kan bistå i den tiden hvor innbyggere er satt i hjemmekarantene og -isolasjon.

Hva kan du få hjelp til?

Frivillige kan for eksempel hjelpe til med innkjøp av matvarer og medisiner og få disse levert hjem. Frivillige kan også være en god støtte i hverdagen om du trenger noen å snakke med gjennom telefonen eller andre sosiale medier. 

Dersom du har en samfunnskritisk funksjon med arbeid på kveldstid eller helg, og har behov for barnepass, er dette være noe frivillige kan hjelpe til med.

Frivillige kan også yte praktisk bistand av ulikt slag.

Når du har meldt inn behovet ditt til servicetorget, vil koordineringsteamet ta kontakt med registrerte frivillige for å opprette kontakt mellom dere.

Tjenesten er mellom den frivillige og mottakeren, og Grue kommune har ikke noe annet ansvar enn å opprette kontakt mellom de to partene.

Har du spørsmål?

Er du i tvil om du må være i hjemmekarantene og hjemmeisolasjon, anbefaler vi å følge med på oppdatert informasjon på kommunens hjemmeside eller på Folkehelseinstituttets nettsider: www.fhi.no 

Dersom du tror du kan være smittet av koronaviruset, kan du ta kontakt på den lokale koronatelefonen på nr. 62  95 69 91

Kontakt oss

Servicetorget
Telefon: 62 94 20 00
Telefontid: 09.00 - 14.00
E-post til servicetorget

Finn ansatte

Adresse

Grue kommune
Postboks 94
2261 Kirkenær

Besøksadresse
Rådhusplassen 2
2260 Kirkenær
Åpningstid: 08.00 - 15.00

Org.nummer: 964 948 143
Kommunenummer: 3417
Webredaktør: Agnete Bekkesletten