Utvidet helsetilbud under koronautbruddet

(Oppdatert 8. april) Grue kommune vil benytte eksisterende sengeplasser i IKØ-samarbeidet og nyopprettet avdeling på tidligere Soltun, for å ivareta sine innbyggere under koronautbruddet. 

Soltun er klart for nye pasienter

Soltun klar for pasienter

Soltun, som tidligere var demenssenter, er på nytt gjort klar for å ta imot pasienter.

- Soltun kan brukes til koronasmittede pasienter, men avdelingen kan også fungere som en utvidelse av sykehjemmet. Per i dag vet vi ikke hva slags behov som vil oppstå. Men vi vet nå at vi vil ha nok sengeplasser til innbyggerne våre, slik vi kjenner prognosene i dag, sier ordfører Rune Grenberg.

Forsterket tilbud gjennom IKØ-samarbeidet

Ordfører Rune Grenberg
Grue kommune har allerede tilgang på sengeplasser gjennom tjenesten Interkommunalt Øyeblikkelig hjelp døgnopphold (IKØ), lokalisert på sykehuset i Kongsvinger. Tjenesten er et samarbeid mellom de fem kommunene Grue, Eidskog, Sør-Odal, Nord-Odal og Kongsvinger. 

IKØ-avdelingen, som nå kalles Covid-19 intermediær avdeling, brukes nå for å møte covid-19 pasienter på en best mulig måte. Pasienter som blir tildelt plass må oppfylle kriteriene for en korttidsplass og gjelder utskrivningsklare pasienter. Avdelingen er klar til oppstart fra 27. mars.

- Vi har også et tilbud klart for dem som er hjemme og trenger hjelp. Servicetorget i Grue kommune formidler hjelp via et nettverk av frivillige som kan løse praktise gjøremål som for eksempel handling av matvarer.

- Vi skal komme oss gjennom denne perioden sammen, sier ordføreren.

Koronatelefon i Solør

I tillegg til sengeplassene som nå klargjøres, vil Grue kommune fortsette samarbeidet med Åsnes og Våler kommuner om koronatelefon og testsenter. 

Innbyggere i Grue kommune skal fortsatt ringe koronatelefonen i Solør, dersom de tror de er smittet av koronaviruset. Telefonen har nummer 62 95 69 91 og er åpen kl. 8.30-16.00 på hverdager.

- Det er ikke alle som blir testet, men vi ønsker at du ringer dersom du har symptomer på korona. Det er helsepersonell som svarer på telefonen og de vil gi deg råd om hva som skjer videre, sier Grenberg.

Kontakt oss

Servicetorget
Telefon: 62 94 20 00
Telefontid: 09.00 - 14.00
E-post til servicetorget

Mer kontaktinformasjon

Vakttelefoner

Telefonliste

Adresse

Grue kommune
Postboks 94
2261 Kirkenær

Besøksadresse
Rådhusplassen 2
2260 Kirkenær
Åpningstid: 08.00 - 15.00

Org.nummer: 964 948 143
Kommunenummer: 3417
Webredaktør: Agnete Bekkesletten