Smitteutbrudd i Grue

(Oppdatert 11. januar) Det er heller ikke registrert nye smittetilfeller i Grue på lørdag og søndag. Det siste smittetilfellet ble registrert 6. januar.

Koronavirus

  Denne siden vil ikke bli oppdatert mer.

  Oversikt over smittetilfeller:

  • Søndag 10.01.2021: 0
  • Lørdag 09.01.2021: 0
  • Fredag 08.01.2021: 0
  • Torsdag 07.01.2021: 0
  • Onsdag 06.01.2021: 1
  • Tirsdag 05.01.2021: 1 
  • Mandag 04.01.2021: 6
  • Søndag 03.01.2021: 3

  Smittesporingsteamet har brukt dagen til å følge opp personer i karantene og isolasjon. En del fra utbruddet i romjulen er ferdig med isolasjon og karantene denne helgen. Tre er sendt til ny test i dag, siden de har milde forkjølelsessymptomer, og har fått forlenget karantene i to dager. En person i isolasjon er under legetilsyn.

  Det er ikke meldt om nye nærkontakter fra andre kommuner.

  Fortsatt hjemmeundervisning 2 dager til

  Kriseledelsen viderefører hjemmeundervisning for alle ungdomstrinn mandag og tirsdag i uke 2. Fra onsdag 13. januar forberedes undervisning på rødt nivå. Barneskolen, SFO og barnehager er fortsatt på gult nivå.

  Smittetilfeller uke 1

  Det er registrert smitte på 9. og 10. trinn på ungdomsskolen. Noen barnehagebarn er i karantene, men ingen er registrert smittet. Vi har 4 ansatte innen helse og omsorg i karantene, fordelt på enhetene Hjemmebaserte tjenester, Tilrettelagte tjenester og Sykehjem.

  Vi anbefaler bruk av munnbind i situasjoner hvor du ikke klarer å holde 1 meter avstand.

  Test deg ved symptomer

  Det er viktig at alle som har symptomer på Covid-19 tester seg. Ikke gå med symptomer i flere dager før du tester deg. De vanligste symptomene på covid-19 er også vanlige ved andre luftveisinfeksjoner som forkjølelse og influensa. Mange får hoste og/eller feber. I tillegg er det vanlig med nedsatt smak- og luktesans, hodepine, slapphet og muskelverk. Etter hvert utvikler noen tungpustethet. 

  • Ring koronatelefonen på telefon 62 95 69 91 (10-14) for å bestille test, eller om du er usikker
  • Hvis du har symptomer på Covid-19, kan du også bestille test på nett (klikk på lenken)

  Iverksetter flere tiltak

  Oppdatert 8. januar: I tråd med nasjonale retningslinjer, har også kriseledelsen i Grue forlenget tiltakene nedenfor med én dag, fram til 19. januar:

  Skolen og barnehagene

  Det er bekreftet smitte blant elever på 9. og 10. trinn. Det innføres hjemmeskole med digital undervisning for hele ungdomsskolen i uke 1. Hjemmeundervisning fortsetter for alle ungdomstrinn mandag og tirsdag i uke 2. Fra onsdag 13. januar forberedes undervisning på ungdomsskolen på rødt nivå. Barneskole, SFO og barnehager er fortsatt på gult nivå.

  Alle avgjørelser om endringer i undervisningstilbudet tas i tett samarbeid med kommuneoverlege og kommunens kriseledelse.

  Helse og omsorg

  Sykehjem, Hjemmebaserte tjenester og Tilrettelagte tjenester innfører økt bruk av smittevernutstyr og munnbind i nær pasientkontakt.

  • Besøk til Grue Helsetun begrenses i perioden frem til 19. januar.

  Beboere kan motta besøk fra én fast person. Besøk avtales på forhånd. Ut over dette er Grue Helsetun stengt for øvrige besøk i perioden.

  Grue rådhus stenges

  Grue rådhus stenges for besøk og utleie fram til 19. januar. Sentralbordet, telefon 62 94 20 00, er åpent som vanlig kl. 9-14. Du kan ta kontakt med per telefon for å gjøre avtale med saksbehandler. Samtaler kan gjennomføres både per telefon og Teams. Telefonliste til ansatte finner du på våre nettsider. E-post til servicetorget er post@grue.kommune.no (ikke skriv sensitiv informasjon i e-post).

  Som følge av situasjonen vil følgende tjenester stenges fram til 19. januar:

  • Grue folkebibliotek holder stengt for besøkende, men hjelper til med utlån. Se deres nettside eller Facebook for mer informasjon
  • BUA holder stengt fram til 19. januar
  • Grue kino holder stengt fram til 19. januar
  • Gruehallen stenges for trening og utleie fram til 19. januar. Alle organiserte fritidsaktiviteter, idrettsaktiviteter og kulturarrangementer innendørs, anbefales utsatt til etter 19. januar. Dette gjelder også alle aktiviteter innendørs som samler barn og unge på tvers av klasser/ kohorter. Utendørs aktiviteter kan gjennomføres dersom det er mulig å holde god avstand, men garderobeanlegget er stengt.

  Hjemmekontor

  Kriseledelsen oppfordrer alle som har mulighet til å benytte hjemmekontor og digitale møter.

  Viktig at alle bidrar

  Alle tiltak og anbefalinger er gitt for å beholde kontrollen på smittespredningen og begrense ny økning i smitte. Det er viktig at alle bidrar på dette krafttaket for å unngå en ny smittebølge.

  Trenger du praktisk hjelp?

  Er du i karantene eller isolasjon og trenger hjelp til innkjøp av mat og medisiner? Grue kommune koordinerer frivillige med innbyggere som ikke har familie eller andre rundt seg. Vi har også registrert frivillige som vil være ringevenn. Kontakt Servicetorget på post@grue.kommune.no eller telefon 62942000, så prøver vi å matche deg med en frivillig!

  Råd til alle i befolkningen

  (Kilde: fhi.no)

  • Husk god hånd- og hostehygiene.  
  • Hold 1 meter avstand til andre enn de du bor med. Unngå fysisk kontakt, inkludert håndhilsing og klemming.      
  • Risikoen for smitte er høyere innendørs enn utendørs, særlig i små og dårlig ventilerte rom.
  • Dersom du får symptomer på luftveisinfeksjon, må du holde deg hjemme og du bør ta en test. 

  Hold avstand  

  (Kilde: fhi.no)

  Covid-19 smitter hovedsakelig via dråpe- og kontaktsmitte. Ved å øke avstanden mellom mennesker reduseres risikoen for å smittes av covid-19.   

  Du og de du bor med kan omgås normalt. "De du bor med” inkluderer også en kjæreste. Hvis du bor alene, kan du ha to-tre nære venner som du kan være fysisk nær. Det bør være de samme over tid.     

  Barn og ungdom kan i tillegg til de som de bor med og eventuell kjæreste, ha to-tre nære venner som de kan være fysisk nær (bør være de samme over tid). Barn i barnehage og barneskole kan ha normal lek og omgang med barn som tilhører samme kohort. 

  • Minst en meter avstand er hovedregelen: 
  • Hold avstand til alle du ikke bor med, og til de du ikke kan være fysisk nær.  
  • Avstanden fra ansikt til ansikt er aller viktigst. Rygg mot rygg, eller etter hverandre (som i kø), gir mindre risiko for smitte. Når du sitter ved siden av noen, bør det være 1 meter avstand fra din skulder til den andres skulder.   
  • Unngå fysisk kontakt, inkludert håndhilsing og klemming.   
  • Kortvarige passering av andre gir liten risiko for smitteoverføring.    

  Minst to meter avstand er anbefalt når du skal være ekstra forsiktig, for eksempel hvis du er i en situasjon der du:   

  • er i kontakt med personer som har covid-19 (personer som er i isolering)   
  • er i kontakt med personer i risikogrupper, når det er mye smitte i samfunnet   
  • deltar på aktivitet med kraftig pusting (synging, trening med høy intensitet osv.)    

  Kontakt oss

  Servicetorget
  Telefon: 62 94 20 00
  Telefontid: 09.00 - 14.00
  E-post til servicetorget

  Mer kontaktinformasjon

  Vakttelefoner

  Telefonliste

  Adresse

  Grue kommune
  Postboks 94
  2261 Kirkenær

  Besøksadresse
  Rådhusplassen 2
  2260 Kirkenær
  Åpningstid: 08.00 - 15.00

  Org.nummer: 964 948 143
  Kommunenummer: 3417
  Webredaktør: Agnete Bekkesletten