Kontakt

Nasjonal informasjonstelefon
korona: 815 55 015

Koronatelefon i Solør: 62956991
(åpen kl. 10-14)

Bestill tid for koronatest her
(lenke til Våler kommune)

Legevakt: 116 117

Vakttelefon Grue kommune
Telefon: 62 94 20 10 
(kun ved akutte behov)

E-post til kriseledelsen:
beredskap@grue.kommune.no

Smittesporing
Skal du melde inn en smittet pasient? Ring kommuneoverlege Jan-Øyvind Lorgen på 477 86 572

Råd og informasjon om koronavirus

Her finner du råd og informasjon om koronaviruset (coronaviruset).

Koronavirus

Status i Grue kommune

(12. april) Vi har i løpet av helgen registrert en ny smittet med arbeidsplass i Grue. Smittesporingen er gjennomført og første test er bestilt. Ingen av de to siste smittede er bosatt i Grue. Per i dag har vi ingen personer i isolasjon og 7 personer i karantene. Flere av disse skal ut av karantene i dag.

(8. april) Vi har i dag fått påvist smitte hos en ansatt ved Grue helsetun. Vedkommende har ikke kontakt med pasienter i jobben sin. Smittesporing er igangsatt og aktuelle medarbeidere er satt i karantene. Testing av ansatte blir gjennomført i morgen.

(7. april) Ingen nye smittede i Grue i dag. To sitter fortsatt i isolasjon. Tre sitter i karantene og en i ventekarantene.

Risikonivå

Grue kommune er på risikonivå 2. Folkehelseinstituttet beskriver Nivå 2 slik: "Lokale og regionale utbrudd som kontrolleres. Insidensen er gjerne noe varierende som følge av utbrudd. Tilfellene kan være begrenset til visse grupper, og bare en liten andel (under 10 %) har ukjent smittesituasjon. Testing og smittesporing håndteres greit." Det er totalt 5 nivåer.

Smittestatus i Grue og Solør

Du finner automatisk oppdatert oversikt over smittestatus i Grue og Solør her

Nå vaksinerer vi 65-74 år

(12. april) I uke 14 ble det gitt 155 doser. Legene har satt til sammen 131 vaksiner, mens det er satt 24 doser på helsetunet. Forrige uke startet vi vaksinering av innbyggere i alderen 65-74 år og personer i såkalte risikogrupper. Framover vil vi i økende grad prioritere å vaksinere innbyggere i prioriteringsgruppe 4, framfor helsepersonell.

Corona-information in foreign languages

The corona information hotline is available in Polish, Arabic, Urdu and Somali, as well as Norwegian and English:

Vedr. nødvendige reiser til Sverige

Grenseteststasjonen på Magnormoen arbeider med begrensing av importsmitte. De tester IKKE personer som ønsker en test før de reiser til Sverige for eksempel for å gjøre strengt nødvendig vedlikehold på hytta. En slik test må man skaffe i sin hjemkommune eller på privat teststed. Vi anbefaler dessuten dokumentasjon på at reisen er nødvendig iht lovverket.

All testing for innbyggere i Grue avtales ved å ringe koronatelefonen, telefon 62956991 (åpen 10-14 alle dager).

Fire påviste smittetilfeller i påsken

Det britiske viruset som vi nå har i samfunnet vårt, er mer smittsomt. Dette viruset smitter også lettere blant barn og unge. Vi oppfordrer derfor til at du tenker gjennom hvilke aktiviteter du planlegger gjennom påsken, og at du ikke glemmer smittevernreglene:

 • Ha god hånd- og hostehygiene
 • Hold 2 meter avstand til andre der det er mulig
 • Ha få kontakter og de samme over tid. Vi anbefaler maks ti sosiale kontakter per uke.
 • Maks to gjester på besøk.
 • Vi anbefaler bruk av munnbind på alle steder der det ikke er mulig å holde to meters avstand.

Tidligere oppdateringer:

Bestill koronatest på nett - åpen igjen

Dersom du har symptomer på luftveisinfeksjon eller Covid-19, kan du bestille test på nett. Det er ikke mulig å bestille test samme dag, men neste dag og påfølgende dager. Du får en epost som bekrefter at tid er booket. Les mer om testing her

Bestill tid for koronatest her

Koronatelefonen 

Nye nasjonale anbefalinger fra 25. mars

For å hindre at smitten skal spre seg til områder i landet med lite smitte, innfører regjeringen strengere nasjonale tiltak. Tiltakene trer i kraft fra midnatt, natt til torsdag 25. mars og gjelder inntil videre.

Noen å snakke med?

Trenger du noen å snakke med, finnes det mange du kan kontakte

Trenger du praktisk hjelp?

Er du i karantene eller isolasjon og trenger hjelp til innkjøp av mat og medisiner? Grue kommune koordinerer frivillige med innbyggere som ikke har familie eller andre rundt seg. Vi har også registrert frivillige som vil være ringevenn eller gå en tur. Kontakt Servicetorget på e-post post@grue.kommune.no eller telefon 62942000 (9-14), så prøver vi å matche deg med en frivillig!

Bruk av munnbind

Slik bruker du munnbindI tråd med nasjonale retningslinjer, anbefaler vi bruk av munnbind på alle steder der det ikke er mulig å holde to meters avstand. Sett deg inn i hvordan du bruker munnbind

Grue helsetun: trenger ikke avtale

(Oppdatert 23. mars) Etter en kort periode med stenging, er Grue helsetun tilbake til de samme retningslinjene som vi innførte 1.mars. Grue helsetun har åpne dører til fastsatte tidspunkter. Du kan nok en gang besøke Grue helsetun uten avtale på forhånd. I perioder vil det også være besøksverter til stede.

Nasjonale regler for ventekarantene

(29. mars) Karantene er viktig for å begrense smittespredningen og holde samfunnet åpent. I dag varierer de lokale anbefalingene om ventekarantene, og ordningen praktiseres ulikt mellom kommuner. På bakgrunn av anbefalinger fra Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet innfører derfor departementet nasjonale regler for personer i ventekarantene.

Vi anbefaler Smittestopp-appen!

Smittestopp er en app fra Folkehelseinstituttet (FHI). Den er frivillig å bruke, og ett av flere tiltak som kan bidra til å begrense spredningen av covid-19. Appen har 16-års aldersgrense.

Karantenehotell etter reise i påsken

Alle som reiser til utlandet i påsken på det som defineres som en unødvendig fritidsreiser, må gjennomføre karantenen på karantenehotell når de kommer tilbake til Norge.

Smittevernråd for ferie og reiser

Råd til fullvaksinerte eldre

Strenge innreiseregler 

(oppdatert 1.mars) Regjeringen innfører strenge innreiseregler samtidig som krav om negativ test, registering av formålet med reisen, obligatorisk test ved grensen og lovpålagt karantene, opprettholdes.

Informasjon til ansatte

  Endringer i reglene om karantenehotell

  Regjeringen endrer covid-19-forskriften om karantenehotell. Den viktigste endringen er at personer som har et annet formål med oppholdet enn arbeid eller oppdrag og kan dokumentere at de har et annet egnet oppholdssted for karantene, ikke må på karantenehotell.

  Smittevernveiledere

  Veiledere og råd utgitt av norske myndigheter i forbindelse med covid-19-utbruddet er nå samlet her:

  Karantene

  Litt, mye eller helt avstand?Er du satt i karantene fordi du er nærkontakt, skal du holde deg hjemme, ikke gå på skole eller jobb, unngå besøk og du kan kun gjøre helt nødvendige ærender i matbutikk og apotek. Negativ test forkorter ikke karanteneperioden.

  Har du luftveissymptomer, men ikke er satt i karantene, skal du testes og holde deg hjemme til du har negativt prøvesvar og er frisk.

  Har du fått påvist covid-19 er du i isolasjon. Da skal du holde deg hjemme, holde avstand til de du bor med og du skal IKKE gå ut for å handle. De du bor sammen med skal være i karantene.

  Har du spørsmål om koronasmitte?

  Luftveisplager

  Dersom du har luftveisplager og trenger legehjelp, skal du ringe fastlegen din. Ved behov ringer lege tilbake og avgjørelse på videre tiltak tas da. NB! Det er viktig at du ringer FØR du oppsøker legehjelp.

   Åpningstider NAV

   (Oppdatert 3. november) Av hensyn til smittevern velger NAV Grue å ha mest mulig hjemmekontor.

   For å begrense smittefare oppfordrer NAV til bruk av digitale løsninger på nav.no og aktivitetsplan/dialogmelding.

   Alle henvendelser til NAV Grue gjøres nå på telefon 484 08 798 mellom kl. 10-14 hver ukedag.

   Søknad om sosialstønad søkes via nav.no eller på våre nettsider: Søk sosialhjelp på nett
   Papirsøknader og annen dokumentasjon kan legges i postkasse som vil bli regelmessig tømt. Dette gjelder også frivillig forvaltning. Søknader behandles løpende.

   Begravelser i Grue

   (oppdatert 21. desember) God avstand er også viktig under begravelser. Det skal være mulig med minst 2 meters avstand mellom besøkende i seremonirommet og utendørs ved graven. 

   Støtteordning for næringslivet

   Grue kommune har fått ekstraordinære tilskudd til bedrifter som rammet av Covid-19. Bedrifter, etablerere og næringsaktører kan søke. Frister: 15. oktober og 15. november.

   Aktuelle artikler nå

   Information in different languages

   Begrense smitte

   Alle har et ansvar for å begrense smitte. Selv om du ikke selv er i risikogruppen, har du et ansvar for å beskytte andre.

   Helsedirektoratet har laget en video som enkelt forklarer koronaviruset og forklarer hvorfor dette er viktig. Videoen er rettet mot barn og unge, men kan med fordel sees av voksne også.

   God håndhygiene er viktig!

   • Vaner som forebygger smitte
   Papirlommetørkle foran munn og nese beskytter andre når du hoster eller nyser. Kast lommetørkleet etter bruk. Vask så hendene!
  • Bruk albukroken når du må hoste eller nyse og ikke har papirlommetørkle tilgjengelig.
  • Vask hendende ofte og grundig, spesielt når du har vært ute blant folk.
  • Hånddesinfeksjon med alkoholholdige midler er et godt alternativ når håndvask ikke er mulig, for eksempel på reise.
  • Råd og informasjon

   Vi oppfordrer innbyggere til å holde seg oppdatert om koronavirus med informasjon fra Folkehelseinstituttet. Her er noen viktige lenker: 

   Dette gjør vi i Grue og Solør

   Grue kommune følger de nasjonale retningslinjene som til enhver tid gis av regjeringen.

   Kommunens kriseledelse er tett på situasjonen. Kriseledelsen har jevnlige møter og samarbeider med Åsnes og Våler kommuner om felles koronatelefon, testsenter og smittesporing.

   Kommunes ledelse oppfordrer ansatte og innbyggere til å holde seg oppdatert på informasjon om koronasmitte, som oppdateres jevnlig. Se nedenfor for tips til aktuelle nettsider.

   Du kan lese mer om samarbeidet som er opprettet i Solør her

   Mer informasjon

   Kontakt oss

   Servicetorget
   Telefon: 62 94 20 00
   Telefontid: 09.00 - 14.00
   E-post til servicetorget

   Mer kontaktinformasjon

   Vakttelefoner

   Telefonliste

   Adresse

   Grue kommune
   Postboks 94
   2261 Kirkenær

   Besøksadresse
   Rådhusplassen 2
   2260 Kirkenær
   Åpningstid: 08.00 - 15.00

   Org.nummer: 964 948 143
   Kommunenummer: 3417
   Webredaktør: Agnete Bekkesletten