Få digital post fra kommunen

Kommunen ønsker å sende mer post digitalt til innbyggerne. Dette er sikkert og enkelt for deg, billigere for kommunen og bra for miljøet.

Velg digital postkasse og motta post digitalt

Digital postkasse fra e-Boks og Digipost gir deg en sikker løsning for å motta og oppbevare viktig post fra det offentlige digitalt. Det er gratis å opprette og bruke digital postkasse, og du kan lagre brevene der så lenge du ønsker.

Motta post på sikker måte

Brev med vedtak, helseopplysninger eller annen sensitiv informasjon kan ikke sendes på vanlig e-post fordi det ikke er sikkert nok. I e-Boks og Digipost sender det offentlige brevene kryptert, og de lagres på en sikker måte slik at det bare er du som har tilgang til din egen post.

Med en digital postkasse hos e-Boks eller Digipost kan du også motta digital post fra private virksomheter samme sted som du mottar post fra det offentlige.

Hvordan får jeg digital postkasse?

  • Gå inn på norge.no
  • Velg "Digital postkasse"
  • Finn fram den elektroniske ID-en din, for eksempel din BankID
  • Velg enten Digipost eller e-BoksFordeler med digital postkasse

Følg deretter instruksjonene fra e-Boks eller Digipost for å opprette postkasse

Her er en nyttig video om løsningen: 

Fordeler med digital postkasse

  • Du får post digitalt på en sikker måte. Vanlig e-post er ikke en sikker måte å sende meldinger på. Skal du kunne motta viktige brev fra det offentlige digitalt, må du ha digital postkasse.
  • Du får post fra det offentlige på ett sted. Med digital postkasse får du samlet post fra det offentlige sikkert på ett sted. Du kan lagre posten så lenge du ønsker. Det er gratis å opprette og bruke postkassen.
  • Du sparer miljøet og reduserer offentlige utgifter. Med en digital postkasse bidrar du til at det offentlige kan bruke fellesskapets penger på andre ting enn porto, papir og transport samtidig som du er med å spare miljøet.

Velg mellom to postkasser

Du kan velge mellom to postkasser: Digipost eller e-Boks. Postkassene er likestilte og begge tilfredsstiller strenge krav til sikkerhet. På samme måte som du kan velge mellom ulike banker og strømleverandører, kan du velge den postkassen som passer best for deg.

Den største forskjellen mellom de to postkassene er hvilke private virksomheter du kan motta digital post fra. Postkassene har også ulikt design og noe ulik funksjonalitet. Dette kan du lese mer om på nettsidene til de to postkassene. Hvis du angrer på hvilken postkasse du valgte, kan du enkelt bytte senere hvis du ønsker det.

Dette kan du få i postkassen

Over 600 statlige virksomheter og kommuner sender brev digitalt til e-Boks og Digipost. Blant annet kan du få politiattest fra Politiet og vedtak fra NAV. Du kan også få skatteoppgjøret ditt i din digitale postkasse.

Du får ikke reklame i den digtale postkassen din.

I personvernerklæringen for digital postkasse og kontakt- og reservasjonsregisteret kan du lese om hvordan Difi samler inn og bruker informasjonen i registeret.

Slik åpner og leser du posten

Du trenger ikke sjekke om det er kommet brev fra det offentlige i den digitale postkassen din. Hver gang kommunen eller staten sender post til deg, får du varsel på SMS eller e-post. For å åpne og lese posten din bruker du samme innlogging som du er vant til å bruke når du sjekker selvangivelsen eller bruker andre offentlige tjenester på nett.

  • Når du får ny post, blir du varslet på SMS eller e-post
  • For å åpne og lese brevet går du til hjemmesiden til din valgte postkasse
  • Logg inn i postkassen via ID-porten

Du kan også laste ned en app fra både Digipost og e-Boks for enkelt å lese brev på mobil eller nettbrett.

Reservasjon

Dersom du vil være sikker på å motta viktige brev fra det offentlige på papir, må du reservere deg mot kommunikasjon på nett. Men dersom du aldri har benyttet en offentlig tjeneste på nett som krever innlogging via ID-porten, vil du fortsatt motta posten din fra det offentlige på papir. Du trenger da ikke reservere deg.

Digitalt førstevalg

Digitalt førstevalg er et prinsipp som innebærer at kommunen så langt som mulig er tilgjengelig på nett, og at nettbaserte tjenester er hovedregelen for vår kommunikasjon med brukerne.

Kontakt oss

Servicetorget
Telefon: 62 94 20 00
Telefontid: 09.00 - 14.00
E-post til servicetorget

Mer kontaktinformasjon

Vakttelefoner

Adresse

Grue kommune
Postboks 94
2261 Kirkenær

Besøksadresse
Rådhusplassen 2
2260 Kirkenær
Åpningstid: 08.00 - 15.00

Org.nummer: 964 948 143
Kommunenummer: 3417
Webredaktør: Ellinor Bjerke