Turen

Enkel løype tilrettelagt for barnevogn og sykkelVognløypa er en sentrumsnær løype som er godt egnet til trilletur med barnevogn, til sykkeltur eller om du ønsker å gå eller løpe.

Løypa er ikke tilrettelagt for rullestoler, men deler av løypa kan fungere OK til rullestoler likevel.  

Lengde

ca. 5 km

Parkering

Traseen er en rundløype og kan starte flere steder. Hvis du starter fra Grue rådhus eller Grue kirke, er det mulighet for parkering.

Kart over "vognløypa"Følg gangstien langs Rv. 2 sørover til nedenfor Grue kirke. Kryss riksveien og følg Haugsgutua. Det er asfalt til renseanlegget, deretter smal grusveg til Verken. Følg grusvegen på Verken til Bruvegen ved Sandstadbrua. Mellom Sandstadbrua og Kirkenær sentrum (langs Bruvegen) er det asfaltert gangvei. Fra Bruvegen kan du følge fortauet langs Rv. 2, Dagmar Herstadsveg til Rv.2 eller Meierivegen fra kornsiloen (via jernbaneundergangen) til rådhuset.

Løypa er ikke merket, men du vil finne postkasse med toppturlogo langs Verken.

Bruk kartet (bildet) som guide og følg vegskilt som beskrevet.

Lån utstyr gratis

Dersom du ikke har sykkel, kan du låne hos BUA Grue. BUA har sykler for barn og voksen som du kan låne gratis i 7 dager. Åpningstiden er tirsdag og torsdag kl. 16-18. NB! Du må registrere deg som bruker av BUA før du kan låne utstyr! 

Brosjyre

Last ned brosjyre om Vognløypa her (PDF, 2MB)

Brosjyre kan også fås her:

  • Servicetorget Grue kommune
  • Kirkenær Sportsforretning
  • Finnskogen Turist- og Villmarksenter
  • Skaslien Gjestgiveri (turistinformasjon) 
  • Finnskogen Kro og Motell (turistinformasjon)