Mappa Mi

I "Mappa Mi" kan du fornye og bestille bøker og holde oversikt over lånene dine.

Låne og levere

Lånekortet ditt er utgangspunkt for all bruk av biblioteket, med lånenummer og pinkode kan du logge deg inn på nett-tjenester og apper. Lånenummeret står under strekkoden bak på kortet, det starter med N og etterfølgende siffer, for eksempel N000999999. Kom til oss for å få lånekort.
Har du med deg ditt lånekort kan du enkelt låne, levere og forlenge lånet av bøker på selvbetjeningsautomaten på biblioteket.

Forny lånet ditt med SMS

 • Send BIB FORNY (ditt lånenummer) til 2242. Eksempel: BIB FORNY N000999999
 • Du får bekreftelse på SMS fra samme nummer etter kort tid
 • Fikk du ingen bekreftelse? Da har forlengelsen feilet og du må levere det lånte tilbake innen fristen du allerede har fått beskjed om
 • Tjenesten koster kr. 2,-

Lånetider

Ordinær lånetid på bøker, lydbøker, e-bøker og blader er 4 uker. Film har 2 ukers lånetid. Se lengre ned for å se hvordan du kan forlenge lån. Om noen andre står på venteliste på det du vil forlenge lånetiden på, kan du ikke forlenge lånet ditt.

Bestill lån på nett

Bibliotekets boksøk er et godt utgangspunkt for lån hjemmefra. Her kan du søke i Grue biblioteks medier, registrere deg som ny låner, få oversikt over dine lån og hvordan du kan kontakte oss. Låner du herfra, plasserer vi dette på hylla rett ved inngangen til biblioteket. Du får en SMS eller e-post når alt er klart til å hentes. Du må fortsatt registrere lånet med kortet ditt før du går ut av biblioteket, dette kan du gjøre selv på automaten ved døra.

Lån fra andre bibliotek

Du kan låne bøker fra andre biblioteker i Norge, og få bøkene sendt til det biblioteket du velger selv. For å benytte deg av denne muligheten trenger du nasjonalt lånekort. Har du ikke nasjonalt lånekort, kan du få det ved å henvende deg på biblioteket. Vi trenger bare ditt personnummer for å gjøre lånekortet om til nasjonalt lånekort, personnummeret blir lagret kryptert. Søking og bestilling foregår gjennom en felles biblioteksdatabase for de fleste norske bibliotek: Biblioteksøk

Bruk mobilen som lånekort

bibliofil app bildeDu har tilgang til å låne, fornye med mer med appen Bibliofil. Denne finner du der du laster ned apper, og du logger inn med lånenummer og pinkode. Appen gjør det mulig å bruke mobilen som lånekort, lånekortet ligger på hovedsiden til appen. Fra menyen kan du se hva du har lånt og du kan forlenge dine lån.

Lån e-bøker med app

E-bøker lånes via en app kalt BookBites. De kan leses på mobil eller nettbrett, ikke på lesebrett. Her logger du inn med lånenummeret du finner bak på lånekortet ditt og pinkode. Herfra kan du søke opp den e-boka du ønsker deg.

Flipp

Flipp er et nettsted og en app som gir deg gratis tilgang til over 90 ukeblader og magasiner.
Du kan lese bestselgere fra Norge, Sverige og Danmark.
Slik får du tilgang:

 1. Logg på vårt gjestenettverk «HIKT-gjest».
 2. Last ned appen «Flipp Norge» i App Store eller Google Play Store,
  eller gå inn på blader.flipp.no
   i din nettleser.
 3. Logg inn med følgende informasjon:
  Brukernavn = ditt mobilnummer
  Passord = velg ditt eget passord


  Passordet du velger første gang blir ditt faste passord.
  Når du logger inn får du tilgang i 7 dager, før du gjentar påloggingen via vårt gjestenettverk.

Helsebiblioteket

Helsebiblioteket gir deg gratis tilgang til fagprosedyrer, oppslagsverk, databaser, tidsskrifter og andre kunnskapsressurser. Tilgangen gjelder overalt, men når du bruker en av våre pc'er i biblioteket, har du tilgang til alle ressurser i helsebiblioteket.

Tilbud for barn og unge

På biblioteket kan du lese og låne bøker, blader, tegneserier, lydbøker, filmer og PC-spill. Vi har datamaskiner som du kan bruke til å surfe på internett, spille, eller skrive noe. Liker du å spille brettspill, kan du for eksempel spille Sjakk, Ludo eller Mastermind.

Samarbeid med skole og barnehage

Vi er på besøk i barnehagene og barnehagene er på besøk på biblioteket flere ganger i løpet av året. Vi lager bokkasser som barnehagene kan låne. De eldste i barnehagen inviteres til Boklek arrangert av Oppland og fylkesbibliotek i Innlandet.
Førsteklassinger blir invitert til biblioteket første skoleår. Da får de lånekort og omvisning på biblioteket. I tillegg blir 4. og 8. trinn invitert en gang i løpet av skoleåret til bokpresentasjon og lån av bøker. Ellers kan klassene bare ta kontakt for en bokprat eller komme innom for å låne bøker.

Sommerles

Hver sommer arrangeres Sommerles, en nasjonal lesekampanje for elever i 1.-7. trinn. Sommerles varer hvert år fra 1. juni til 31. august. De to siste årene har Grue folkebibliotek invitert til sommerlesfest når kampanjen er over. Les bøker, registrer at du har lest bøkene på Sommerles sin nettside og vinn kule premier.

Opplevelser og møter

Kom til biblioteket for å lære mer og treffe andre. Vi arrangerer jevnlig alt fra bokmøter til kurs til andre møteplasser for lek og læring. Få en oversikt over det som skjer framover på Facebook. Det vil framgå av hvert arrangement hvordan du melder deg på, hvis dette er nødvendig.

Faste arrangementer

Bibliotekets venner har arrangementer siste onsdag i måneden. Følg med på Facebook og på Glåmdalens "Hva skjer"-sider.
Tirsdager er biblioteket åpent til kl. 18. Følg med på Facebook eller Glåmdalens "Hva skjer"-sider for aktuelle tirsdags-arrangementer.

Lavterskel lesesirkel

Vi har tidligere hatt egen bokklubb på Grue bibliotek. Bokklubben har blitt endret til en lesesirkel med lavere terskel, som ikke krever forberedelse. Her kan du komme uforberedt og dele en leseopplevelse sammen med andre. Tekstene blir lest høyt, uten forventninger til deltakelse i høytlesing eller i samtalen etterpå.

Bibliotekets venner

Bibliotekets venner i Grue har arrangementer i biblioteket siste onsdag i måneden. I tillegg er de tilstede på flere arrangementer i bibliotekets regi, de selger ofte kaffe og noe å spise.