Turforslag

(siden er under oppgradering)

Elver og sjøer i Grue gir mulighet for bading, fisking, kanopadling og båtliv. Her finnes også et stort stinett for turer og rekreasjon i skogen. Noen turløyper kan brukes til sykling og ridning. Vi har anlegg for ballek, skilek, travløp, ballbinge og lysløyper.

Oversikt over toppturer- og rundløyper i Grue:

Turene har variert lengde og vanskelighetsgrad. Last ned «UT»-appen. Via appen kan du registrere ditt besøk på turmålet i ei digital turbok. DNT.no beskriver hvordan du tar appen i bruk. Det er kun Pukstein, Larssonkoia og Bergheim (Namnå) hvor det er lagt ut bok i postkassen.

Anbefalte app'er og kart

I samarbeid med DNT Finnskogen og Omegn tar vi i bruk appen SjekkUt. Appen vil bli oppdatert med kart og informasjon fra turer i Grue.

Turområder

Lindtjernet turområde er et av flere populære turområder og ligger ca. 3 km øst for Kirkenær sentrum. Lindtjernet er startsted for flere av turforslagene ovenfor.

Badeplasser

Se vår oversikt over badeplasser i Grue og seks andre kommuner Utforsk nye badesteder i sommer!

Sykkelturer

Syklistforeningen sine sider finner du beskrivelser og kart for fine sykkelopplevelser i både Solør og Sør-Østerdal, samt resten av landet
Last ned appen UT.no (Google Play eller Appstore) og få tilgang til alle løyper, kart, beskrivelser med mer.

Fritidsfiske

Det er mange muligheter til å fiske i Grue. Vi anbefaler deg å besøke nettsiden til Grue Jeger og fiskeforening eller Grue Finnskog Jeger og Finnskogforening for oppdatert informasjon.

Finnskogleden

Leden er en ekte villmarkssti på hele 240 km. Med villmarkssti menes at det er enkelt å ta seg frem med vanlig turutstyr, godt fottøy og ryggsekk. Leden slynger seg gjennom hele Finnskogen langs grensen mellom Norge og Sverige, på gamle stier og ferdselsveger, gjennom 7 kommuner i Norge og 3 i Sverige.

Der stiene passerer høydedragene får man mange steder fenomenal utsikt over de milevide skogene. Vandrer du leden vil du se at Finnskogen er rik på naturopplevelser.

Her finner du fakta om Finnskogleden

Aktivitetstips fra DNT

Er barna rastløse? Og du tom for idéer? Turbingo er både lærerik og spennende. Turbingo gjør nærturen til en lek! Print ut, ta med blyant og kryss av etterhvert som dere finner tingene på bildet

Skiløyper i Grue

Det finnes et stort løypenett for ski i Grue. For detaljert oversikt, se Skisporet

Generell båndtvang

I perioden 1. april til 20. august er det generell båndtvang her i landet. Det betyr at du skal holde hunden i bånd når du er på tur, enten du er i sentrum, i byggefelt eller i skog og mark. 

Generelt bålforbud

Vi minner om at åpen ild (bål eller grill) i skog og mark er forbudt i perioden 15. april til 15. september på grunn av skogbrannfare. Vær oppmerksom på at brannsjefen kan iverksette strengere regler. Følg med på egen informasjon.

Den som forårsaker en brann, er ansvarlig. Vi oppfordrer derfor alle om å vise forsiktighet! Skulle uhellet være ute og det oppstår en brann, er det viktig å varsle brannvesenet på 110 så raskt som mulig.

Det er kun brannsjefen som kan gi dispensasjon fra denne regelen. Slik tillatelse gis kun til å tenne små bål i nærheten av vannkanten i den nevnte perioden. Det forutsettes da at skogbrannfaren vurderes som generelt liten. Tillatelse gis bare en eller to dager før planlagt tur skal gjennomføres.

Følg med på farevarsel fra Yr her: https://www.yr.no/nb/farevarsler